Suntem intrebati foarte des:
“Putem folosi televizoare de consumer pentru scopuri Business?”
Bineinteles ca pot fi folosite deoarece majoritatea modelelor dispun de tehnologia smart si mediaplayer. Insa daca dorim sa facem o investitie pe termen lung, sa economisim bani si sa beneficiem de garantie extinsa, atunci raspunsul este categoric ‘’NU’!
Diferentele sunt semnificative
Display-ul profesional este conceput sa functioneze 16/7 sau 24/7 si este destinat pentru spatii comerciale, sali de sedinta, birouri, institutii etc.
Componentele sunt mai durabile decat in cazul unui TV de consumer. Sunt dotate cu sisteme de racire si in acelasi timp protejate cand vine vorba de arderea ecranului.
GARANTIE EXTINSA DE LA PRODUCATOR
Majoritatea producatorilor ofera garantie de 3 ani (pentru utilizare 24/7) spre deosebire de TV-urile de consumer, care au o garantie de 1-2 ani. Atentie!!! TV-urile de consumer nu sunt destinate uzului commercial si implicit pentru uz de peste 8-10 ore/zi!
ORIENTARE
Spre deosebire de TV-urile clasice, cele profesionale pot fi orientate atat landscape cat si in mod portret. Numeroase display-uri vin cu rama foarte subtire ceea ce le confera un aspect mult mai placut.
DIFERENTELE MAJORE SI LA LUMINOZITATE
Luminozitatea display-urilor profesionale incepe de la 300 nits si putem vorbi chiar si de 3000-4000 nits la cele High Brightness in timp ce TV-urile clasice au doar 250 nits luminozitate si nu se preteaza in sali de sedinta sau spatii comerciale.
OPTIUNI DE INTERCTIVITATE CU TOUCH
Unele display-uri dispun de functie interactiva (10-20 de atingeri) ,ceea ce le confera sugestivitate si dinamica in cadrul prezentarilor. Utilitatea acestora se potriveste atat pentru mediul corporate cat si pentru cel educational.
Sistem de operare integrat (mediaplayer si slot ops)
Tot mai multe sisteme de afisaj digital, au media playere integrate, adaptate pentru majoritatea tipurilor de continut, eliminand astfel nevoia unui media player extern. Asfel putem vorbi de diminuarea costurilor si de o solutie dedicata si economica din punct de vedere al spatiului. Datorita slotului OPS este posibila instalarea unui MINI PC cu WINDOWS (optional). TV-urile clasice nu dispun de aceasta functionalitate
DESIGN PROFESIONAL
Spre deosebire de TV-urile consumer, ecranele profesionale nu au logo la vedere si pun accent pe transmiterea mesajului prin continutul afisat si nu pe cel al producatorului prin logo.
SECURITATE
Avantajul Display-ului profesional consta in posibilitatea de blocarea portului USB si al IR-ului, astfel prevenind accesul strainilor la modificarea continutului. In cazul TV-urilor clasice exista tot mai multe aplicatii, care se pot descarca pe telefonul mobil si ofera posibilitate de control din partea persoanelor straine. Tv-urile de consumer nu au posibilitatea de blocare al semnalului IR sau oprirea porturilor USB.
CONCLUZIA?
Odata cunoscand diferentele intre cele 2 produse va recomandam sa NU utilizati TV-urile consumer in scopuri Business sau in regim Business. In cazul in care aveti nevoie de informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati!