Contact

SC 24 EVONESS SRL
tel: 0723539301
email: sales@tehnicavizuala.ro
Sediu: Str. Bega, Nr. 6, Cluj-Napoca
Punct de lucru: Intrarea Brates, Nr. 16, Sect. 3, Bucuresti
Depozit: Str. Nicolae Iorga, Nr. 13, Turda, Jud. Cluj

Inregistratoare

Encoder Dual Full HD pentru Streaming si Inregistrare Matrox Monarch HDX
Encoder Dual Full HD pentru Streaming si Inregistrare Matrox Monarch HDX
  • Cod produs: VIDCAP-MAT-MonarchHDX
  • Part no: VIDCAP-MAT-MonarchHDX
    EAN: 790750247656
  • Garantie: 24 LUNI
  • Stoc
      - Total: 0
      - Rezervari: 0
      - Disponibil: 0
  • Producator: Matrox

Pret:  Pretul nu este disponibil

0723-539301

Descriere:

Codificator H.264 cu două canale pentru difuzare în flux și înregistrare

Matrox Monarch HDX este un dispozitiv de codificare video simplu și versatil, conceput special pentru radiodifuzorii și webcasterii care au nevoie de o soluție flexibilă și suficient de puternică pentru a face față fluxurilor de lucru exigente de astăzi pentru webcasting și înregistrare. Monarch HDX oferă intrări 3G-SDI și HDMI cu sincronizare a cadrelor pentru a corecta orice discontinuitate la intrare și două codificatoare H.264 independente care pot fi alocate sarcinilor individuale. Difuzarea pe YouTube și Facebook Live este ușoară pentru aceste platforme populare. Tot ce este necesar este să configurați dispozitivul o singură dată cu aceste conturi și acesta este reținut automat pentru transmisiunile ulterioare.
 

Motor de codare H.264 puternic și de înaltă calitate


Monarch Series Powerful, High Quality H.264 Encoding Engine

Monarch HDX poate partaja 30 Mb/s de capacitate de codare pe cele două canale. Fiecare canal beneficiază de un motor puternic de scalare, de dezinterlațare și de reducere a zgomotului, pentru a se asigura că sunt trimise spre codificare numai imagini impecabile.
 

Streaming și înregistrare simultană

Monarch Series Top-Quality Recording while Streaming

Calitatea descărcărilor VOD nu trebuie să fie niciodată dictată de lățimea de bandă de încărcare disponibilă. Codificatoarele duble Monarch HDX pot difuza un flux web live la o singură rată de biți, înregistrând în același timp fișiere H.264 de calitate mastering pentru disponibilitate imediată, cum ar fi VOD post-eveniment sau editare cu NLE-ul ales.

Streaming pe două canale


Monarch Series Simultaneous Dual-Channel Streaming

Atunci când este utilizat ca un encodor de webcasting, Monarch HDX generează un flux codificat H.264 conform cu protocoalele RTSP sau RTMP. Puteți atribui fiecare canal separat pentru a livra ceea ce aveți nevoie, acolo unde aveți nevoie. Fiecare canal poate transmite până la 10Mb/s, permițându-vă să transmiteți simultan către două destinații sau să setați dispozitivul pentru o calitate de streaming de până la 20Mb/s pentru o singură destinație de codare.
 

Transmiteți cu ușurință prin webcast către publicul dumneavoastră

Monarch Series Live Stream to Youtube, Facebook Live, Wowza and Ustream

Monarch HDX poate furniza conținut în direct către CDN-uri precum YouTube, Facebook Live și Ustream; servere media precum Adobe Flash și Wowza; sau direct către un computer sau un dispozitiv aflat într-o rețea locală. Dispozitivul este ușor de configurat pentru conturile YouTube și Facebook cu câțiva pași scurți. Fiind un codificator certificat "Works with Wowza", acesta le permite utilizatorilor să beneficieze de o integrare îmbunătățită cu motorul de streaming Wowza™ prin intermediul fișierelor XML sau al token-urilor Wowza. În plus, Monarch HDX acceptă fișiere XML generate pentru a fi utilizate cu Flash Live Media Encoder.

Vizualizați produsele compatibile

Înregistrare pe două canale


Monarch HDX Dual-Channel Recording

Monarch HDX oferă o mare flexibilitate ca un video recorder H.264. Conținutul este captat ca fișiere MOV sau MP4 pentru a se asigura că înregistrările pot fi redate după alegerea aplicației de către vizualizator. Fiecare canal de înregistrare poate fi stocat independent pe un card SD local sau pe o unitate USB sau de la distanță pe o unitate mapată în rețea, astfel încât fișierele să fie imediat disponibile pentru oricine din rețea. Înregistrările pot fi, de asemenea, codificate la rate de biți diferite, în cazul în care este necesar să se livreze conținut pe dispozitive cu capacități diferite de decodare sau lățime de bandă.
 

Backup securizat cu recuperare în caz de dezastru

Monarch HDX Secure Back-Up with Disaster Recovery

Prin țintirea simultană a stocării locale și la distanță, Monarch HDX se asigură că nicio acțiune nu va fi pierdută în cazul în care rețeaua se defectează. În plus, oferă utilizatorilor posibilitatea de a crea fișiere împărțite în timpul înregistrării; deosebit de util atunci când înregistrați pentru perioade lungi de timp. Utilizatorul poate seta o anumită lungime a segmentului de fișier și Monarch HDX va opri automat înregistrarea într-un fișier și va începe un fișier nou odată ce timpul scurs este atins, fără a pierde un singur cadru. Caracteristica de fișier împărțit asigură, de asemenea, că majoritatea conținutului va fi păstrată în cazul în care se produce un dezastru, cum ar fi o pană de curent. Toate fișierele create până în acel moment vor fi salvate și necorupte.

Aplicație de consolidare a fișierelor Matrox


Monarch HDX File Consolidator Application

Matrox oferă un utilitar gratuit bazat pe Java care permite utilizatorilor să consolideze o secvență de fișiere MP4 sau MOV înregistrate cu funcția „Split File” activată. Aplicația nu transcodează, ci pur și simplu reambalează datele video, accelerând procesul de consolidare. Fișierul rezultat va avea aceeași calitate ca originalul și va fi redat fără probleme, chiar și peste granițele fișierului.
 

Intrări selectabile HDMI și SDI și ieșiri simultane

Monarch HDX SDI HDMI

Recorderul video Monarch HDX H.264 poate accepta semnale de la surse HDMI sau SDI. Intrarea este selectată folosind interfața de utilizare bazată pe web, Matrox Command Center sau direct pe unitatea în sine, permițând o gamă largă de conectivitate la dispozitive precum camere, comutatoare sau routere. În plus, ambele intrări sunt completate de sincronizatoare interne de cadre pentru a asigura operațiuni neîntrerupte de streaming și înregistrare, indiferent de perturbarea la intrare. De asemenea, sunetul poate fi selectat între cele două canale ale semnalului video încorporat sau intrarea stereo analogică. Sunetul poate fi dezactivat/dezactivat dinamic fără a afecta operația de codificare video.

Indiferent de selecția intrării, ieșirile video SDI, HDMI și audio încorporate și analogice sunt live. Pentru fluxurile de lucru SDI, reportofonul Monarch HDX are o latență de trecere extrem de scăzută, cu un releu de pierdere de putere încorporat care, în caz de pierdere de putere, va direcționa intrarea SDI direct la ieșirea SDI, asigurând integritatea căii semnalului și eșuarea. opțiuni de proiectare sigure.

Suport pentru subtitrări


Monarch Closed Captioning Support

Ideal pentru radiodifuzorii care necesită integrarea subtitrărilor în timp ce înregistrează și/sau înregistrează. Monarch HDX preia datele de subtitrări din SDI VANC sau linia 21, apoi încorporează datele în esența H.264 ca CEA-608. Media H.264 cu subtitrări pot fi transmise în flux către platforme de găzduire video, inclusiv YouTube și Ustream, servere media precum Wowza™ sau o varietate de rețele de livrare de conținut (CDN). Fișierele MOV/MP4 înregistrate cu Monarch HDX păstrează subtitrările și pot fi incluse în fluxurile de lucru VOD sau de arhivare.

​​​​​​Profile și presetări

Monarch Series Profile Preset

Monarch HDX este livrat cu o serie de presetări tipice de streaming și înregistrare care definesc toți parametrii de codificare, inclusiv rezoluția și rata de biți. Indiferent dacă sunt utilizați parametri prestabiliți sau personalizați, aceștia trebuie introduși o singură dată și salvați ca profil unic. Un profil nu conține numai parametri de codare, ci și informații despre destinație care detaliază unde este trimis videoclipul codificat. Pot fi salvate mai multe profiluri dacă dispozitivul este utilizat în medii diferite. Fiecare profil poate fi încărcat instantaneu fără a fi nevoie să reintroduceți datele.

Control de oriunde


Monarch HDX Control from Anywhere

Matrox Monarch HDX poate fi controlat și configurat prin Centrul de comandă Monarch HDX folosind orice dispozitiv din rețea care acceptă o aplicație standard de navigare web, cum ar fi un computer, un telefon inteligent sau o tabletă. Conceput pentru ușurința de utilizare a operatorului, comenzile principale oferă o operare cu un singur clic pentru a începe transmiterea în flux, înregistrarea sau ambele de oriunde în interfața cu utilizatorul.

Dispozitivul oferă, de asemenea, comenzi convenabile direct pe unitate pentru a opri/porni înregistrarea sau transmiterea în flux și un buton suplimentar pentru a atribui intrarea.
 

Aplicația Matrox Utils

Matrox Utils Remotely Manage Your Device

Aplicația Matrox Utils permite operatorilor să scaneze de la distanță și să găsească toate Monarch HDX prezente în rețeaua lor. Aplicația Utils va scana, de asemenea, Monarch HDX atașat și va anunța operatorul dacă unitatea este la zi cu versiunea de firmware instalată și va actualiza automat dispozitivul pentru a se asigura că are instalată cea mai recentă versiune de software. Aplicația Matrox Utils poate fi folosită și pentru a reporni dispozitivele Monarch HDX prezente în rețea.

Flux de previzualizare H.264


Monarch HDX Preview Stream

Codificatorul Monarch HDX H.264 oferă un flux foarte util de previzualizare cu rata de biți scăzută a intrării direct în UI Command Center. Aceeași previzualizare poate fi vizualizată folosind playere software, cum ar fi VLC sau pe dispozitive terțe, cum ar fi panourile de control Crestron. Acest stream este disponibil independent de cele două canale de codificare, permițându-vă să vă verificați semnalul video înainte de difuzarea în direct.
 

Integrați Matrox Monarch HDX în propria aplicație sau mediu

Monarch HDX Developer Tools

Radiodifuzorii, dezvoltatorii de platforme de management video bazate pe rețea sau în cloud, integratorii A/V și revânzătorii cu valoare adăugată pot folosi Monarch HDX Dev Tools, care includ instrumente de configurare automată și API-ul Monarch HDX Control, pentru a oferi o experiență de utilizator unificată, consecventă și de marcă. . Utilizatorii individuali nu trebuie să interacționeze cu interfața web Monarch HDX Command Center, care poate simplifica implementările la nivel de întreprindere și administrate central.

Instrumentele de configurare automată pot fi folosite pentru a seta toate setările de codificare și destinație Monarch HDX prin simpla încărcare a unui fișier de configurare formatat corespunzător. De exemplu, CDN-urile specializate și furnizorii de platforme video care doresc să ofere o experiență de utilizator plug-and-play de marcă pot folosi instrumentele de configurare automată pentru a oferi clienților lor o procedură de instalare foarte simplă. Clientul trebuie doar să introducă o cheie USB care să conțină fișierul de configurare automată personalizat, să pornească noul Monarch HDX și dispozitivul va fi gata să transmită în flux exact la setările potrivite.

Integrați cu Crestron sau ROSS DashBoard


Monarch HDX Crestron ROSS DashBoard

API-ul de control Monarch HDX este o modalitate ideală de a integra funcționalitatea Monarch HDX într-o unitate de difuzare existentă, sală de clasă, sală de consiliu sau alt spațiu echipat cu un sistem de control Crestron. Radiodifuzorii care folosesc echipamente ROSS pot profita de integrarea noastră de control și monitorizare a rețelei ROSS DashBoard. Utilizatorii înregistrați Monarch HDX sunt invitați să descarce un exemplu de modul SIMPL scris pentru a rula pe controlerele media de cameră Crestron 2-Series® și 3-Series® sau modulul nostru ROSS DashBoard pentru a fi utilizat cu sistemele de control ROSS DashBoard.
 

Puternic și robust, Monarch HDX oferă butoane simple de transmitere și înregistrare cu o singură atingere, selecție de intrare și un conector de alimentare cu blocare. Ieșirile HDMI sau SDI ale Monarch HDX facilitează monitorizarea a ceea ce transmiteți și înregistrați, indiferent de sursa semnalului. Toate cele opt canale audio încorporate pot fi transmise de la orice intrare la orice ieșire. Când este selectat sunetul încorporat, toate cele opt canale sunt transmise de la intrare la ieșire. Când este selectat sunetul analog, acesta este atât în buclă, cât și încorporat în ieșirile video. Designul său permite Monarch HDX să fie la fel de ușor de localizat pe un desktop ca și într-un rack - într-o singură tavă de 1RU pot încăpea până la două unități. Comenzile de stocare și butoane sunt amplasate convenabil în partea din față a unității, în timp ce porturile de alimentare și I/O se găsesc în spate. În cele din urmă, Monarch HDX oferă, de asemenea, o gamă largă de tensiune de intrare, de la 9 la 24 de volți. Poate fi alimentat folosind sursa de alimentare furnizată de Matrox sau surse de curent continuu, cum ar fi bateriile standard de câmp.


Monarch HDX Connections



Garantie: 12 LUNI persoane Juridice,
            24 LUNI persoane Fizice


Specificatii tehnice

Part Number

MHDX/I

Factor de formă

Aparat autonom
Montabil în rack: 1U, 1/2 rack (orizontal)

Conectivitate
Intrare video

HDMI*
SDI*
*Formatul de intrare video este detectat automat
Toate ieșirile sunt active indiferent de selecția intrării audio și video.

Rezoluții de intrare video

HDMI
Progresiv
      • 1920x1080 @ 60/59.94/50/30/29.97/25/24/23.98 fps
      • 1280x720 @ 60/59.94/50 fps

Întrețesut
      • 1920x1080i 29.97/25 fps

SDI
Progressive
      • 1920x1080 @ 60/59.94/50/30/29.97/25/24/23.98 fps
      • 1280x720 @ 60/59.94/50 fps

Întrețesut
      • 1920x1080i @ 29.97/25 fps
      • 720x486i @ 29.97 fps
      • 720x576i @ 25 fps

Conform cu SMPTE 259M/292M/424M (nivel A) / 425M
Subtitrarea închisă încorporată în VANC a semnalelor SD sau HD SDI conform SMPTE 334-1 sau subtitrările care se găsesc în linia 21 a semnalelor SD conform EIA-608 sunt încorporate în esența H.264 ca unități SEI NAL (CEA-608) conform specificației SCTE 128-1.

Ieșire video

HDMI
SDI

Rezoluții de ieșire video

Previzualizare a ieșirii semnalului de intrare video. Ieșirea de previzualizare este disponibilă atunci când sursa este SDI sau HDMI.
Passthrough cu latență de 0 cadre a semnalului de intrare SDI. Ieșirea este o distribuție curată a semnalului de intrare SDI. Releul de bypass hardware prezent în calea semnalului SDI este "închis" la întreruperea alimentării.
Atunci când intrarea este o rezoluție SD-SDI, ieșirea de previzualizare HDMI va afișa fereastra video boxată pe o ieșire HD.

Intrare audio

Prelucrează primele două canale audio încorporate în semnalele de intrare HDMI sau SDI.
Intrare stereo analogică dezechilibrată prin intermediul jack-ului de 1/8" (3,5 mm).
Nivel linie

Ieșire audio

Passthrough de 8 canale de canale audio încorporate în semnalele HDMI și SDI.
Ieșire stereo analogică neechilibrată prin intermediul jack-ului de 1/8" (3,5 mm), care trece prin intrare.
Nivel de linie
Rețineți că toate ieșirile sunt active indiferent de selecția intrării audio și video.

Încredere Previzualizare

1x SDI

1x HDMI

Maximum resolution: 1920x1080

Performanta
Spațiul de culoare și subeșantionarea cromatică

4:2:0 (8-bit)

Procesare video și audio
Sincronizarea cadrelor

Monarch HDX conține circuite de sincronizare a cadrelor concepute pentru a compensa întreruperile semnalului de intrare. Acest circuit există atât pentru intrările SDI, cât și pentru cele HDMI. Operațiunile de streaming și de înregistrare se vor desfășura în mod curat cu cadre repetate sau scăpate.

Scalare video

Scaler de înaltă calitate multi-tap 10 bit Down Scaler și De-Interlacer de înaltă calitate
Disponibil atât pentru operațiuni de streaming, cât și de înregistrare

Format de codificare audio

AAC-LC

Frecvența de eșantionare audio

32 kHz

44.1 kHz

48 kHz

Viteze de transmisie audio

Interval de la 32 kbps la 256 kbps
Rețineți că setările codecului audio se aplică ambelor codificatoare.

Codec
Formate de codificare video

H.264/MPEG-4 Part 10 (AVC)

Profiluri de codificare

Linia de bază (BP)
Principală (MP)
Mare (HiP)

Gama de bitrate a encoderului

Codificator unic - Mod Streaming: 20 Mbps
Codificator unic - Mod de înregistrare: 30 Mbps
Dual Encoder - Maximum 10 Mbps pentru canalele de streaming
Maxim 30 Mbps combinat pentru ambele canale

Controlul ratei de codificare

Controale de viteză medie de date max/min
Filtru de deblocare
Rate de cadre selectabile
Dimensiunea GOP
Suport bitrate variabil

Nivelul de codificare

pana la 4.2

Înregistrare
Locații de înregistrare

2x USB 2.0*
1x slot pentru card SD**
Unitate mapată în rețea***


* Suport pentru sistemul de fișiere NTFS (3.1) și FAT32. Monarch HDX va suporta scrierea pe dispozitive USB3 la viteze USB2. Rețineți, de asemenea, că există o variabilitate foarte mare în ceea ce privește capacitățile de performanță ale unităților "thumb" (chiar și a versiunilor USB3). Multe sunt optimizate pentru operațiuni de "citire", în timp ce Monarch HDX necesită capacități de "scriere" susținute. Pentru cele mai bune rezultate, Matrox recomandă utilizarea de unități USB alimentate. Dacă este necesar un suport portabil de mici dimensiuni, cardurile SD pot fi mai potrivite.

** Acceptă carduri SD și SDHC. Sunt acceptate numai cardurile SDXC formatate NTFS. (Clasa 10 este foarte recomandată).

*** Suport pentru scrierea în folderele partajate în computerele aflate într-o rețea care utilizează protocoale Windows Share (potrivit pentru sistemul Windows), precum și protocoale NFS (potrivit pentru sistemele Mac și Linux).

Lungimi de înregistrare

Lungime maximă a fișierului de 300 de minute - indiferent de tipul de stocare utilizat. Funcția de divizare a fișierelor permite utilizatorului să înregistreze continuu pentru perioade lungi de timp prin definirea dimensiunilor segmentelor de fișiere. Aparatul Monarch va crea aceste segmente de fișiere secvențiale pe parcursul operațiunii de înregistrare fără a pierde niciun cadru video. Segmentul de fișier poate avea o lungime cuprinsă între 1 și 300 de minute.

Network
Standard de rețea

RJ45 care oferă 10/100/1000 Base-T Ethernet cu adresare statică sau DHCP

Adresarea IP

IPv4

DHCP (implicit) și IP static

Protocoale de streaming

RTMP, RTSP/RTP
Unicast și Multi Unicast (numărul de clienți poate varia de la 3 la 10)

Comandă și control

HTTPS prin TCP
UPnP (descoperire)

Fizic
Dimensiuni

5.6 (L) x 8.5 (W) x 1.4 (H) inches
14.2 (L) x 21.6 (W) x 3.6 (H) cm

Greutate

1.3 lbs / 0.6 kg

Unitatea de alimentare

Tensiune de linie: 100-240 V a.c., 0,5 A
Frecvență: 50-60 Hz
Intrare: Adaptor extern AC/DC - IEC320-C8
Conector de alimentare cu blocare DIN4

Siguranța sursei de alimentare: 
cULus (Canada/US)
CE (EU)
GS (Germany)
CCC (China)
RCM (Au/Nz)
EAC (Russia / Customs Union)
PSE (Japan)
KCC (Korea)
BIS (India)

Hardware & Software
Hardware inclus

Aparat Matrox Monarch HD
Sursă de alimentare externă Matrox Monarch HD
Cabluri de alimentare IEC-C8 (SUA, Marea Britanie și UE)

Accesorii (vândute separat)

Kit de montare în rack Monarch* (MRCH/RACK/KIT)
Bloc de alimentare Monarch HDX** (PWR/SUP/MHDX)
*Puteți monta până la două unități Monarch HDX într-un spațiu de 1RU.
**Nu include cablul de alimentare IEC-C8. Aceste cabluri trebuie procurate la nivel local.

Software

Monarch HDX Command Center
HTTPS API *

*Descărcare gratuită

Mediu
Condiții de funcționare

Temperatura: 0 până la 45 grade Celsius
Altitudine: 650 hPa (3.580 m) până la 1.013 hPa (0 m)
Umiditate: de la 20% la 80% fără condensare

Condiții de depozitare

Temperatura: -40 la 70 grade Celsius
Altitudine: 192 hPa (12.000 m) până la 1.020 hPa (-50 m)
Umiditate: 5% până la 95% fără condensare

Consumul de energie

Intrare: 9-24 volțiConsumul total de energie: 20-30 wați (42 max.)

General
Sisteme de operare acceptate (software)

Mac OSX EL Capitan
Windows 10 (64 bit)

EMC/EMI Device Class

Class A

EMC/EMI Compliance

CE (EU)

FCC (US)

ICES-3 (Canada)

KC (Korea)

RCM (Aus/NZ)

Conformitatea de mediu

Directiva RoHS 2011/65/UE modificată prin (UE) 2015/863

Garantie

Garanție limitată de doi ani cu asistență gratuită online sau telefonică

Descarcari:

Fisa tehnica

Descarca